tisdag 19 augusti 2008

19 augusti 2008

Familjen efter 10 dagar i Prag

Idag har äntligen våra 5 kubikmeter kommit från Sverige. Trots att vi packade ihop alla prylar för endast 25 dagar sedan kändes det nästan som julafton!


Tänk att alla datorer fungerade precis så bra som hemma och så gör även Wii och det trådlösa internet! Underbart!


Hitills har det känts som om det är lätt att hitta men GPS:n är ju också stor hjälp. Å andra sidan jämför man med Sao Paulo är alla städer lätta att hitta i!

Idag har det varit "Orientation day" på skolan Alexandra ska gå på. Den ligger 5 km från oss. Föräldrar fick vara för sig och elever för sig. Alexandra tyckte att det var en kul och spännande dag. Vi föräldrar fick information av rektor och andra lärare om regler, visoner mm. Barnen blev informerade om scheman och blev visade runt av "gamla" elever. dom avslutade dagen med Bowling.

Nu ser Niklas fram emot sin skolstart. Han ska gå i den andra internationella skolan som ligger 6 km åt andra hållet. Men han börjar inte förrän den 1 september. Den 29 augusti är det "Orientation day" där.

Ja, eftersom det ser ut som ett bombnedslag här i huset så får jag nog fortsätta skriva mer en annan dag!

Solen skiner i alla fall från klarblå himmel och det är riktig sommarvärme med ljumma kvällar.

3 kommentarer:

Dadosarna sa...

Hej darlings! Kul idé med blogg, nu kan vi kika på er varje dag! HUr som helst så saknar vi er och ser fram emot blixtvisiten i september! Puss Dadosarna

annika sa...

Halloj!
Kul att höra av er. Det kommer säkert att bli jättebra i Prag för er alla. Vi saknar er också, så när kommer ni på blixvisit?
Lykke har börjat 4:an och har ny fröken, inget eftis utan går själv till em-gården - stora damen. Marie, kan du maila en bild på dig samt en hälsning på ppp, så kan vi ta med den på kryssningen.
Vi ser fram emot att höra mer från er.
Kramar från hela familjen Skoglund

m family goes västerut sa...

Hej, kul att höra att ni är på plats, och tack att vi får följa er via bloggen!

Lillebror V börjar sin skola imorgon, storebror A på tisdag nästa vecka.

Stor kram från familjen Michelin i USA